Verkopen van een sloopauto

Alles over auto's, racen en mobiliteit

Verkopen van een sloopauto

4 juni 2019 Autonieuws 0
sloopauto

Als je een voertuig gaat verkopen dan wil je natuurlijke op een snelle en veilige manier je auto verkopen. Ook wil je een goede prijs krijgen voor je voertuig. Er zijn verschillende manieren om je voertuig te verkopen. In de krant of een tijdschrift of online op social media of verschillenede verkoop online platforms. Mensen verkopen hun auto, omdat ze meestal een andere auto willen gaan kopen of omdat hun oude auto een sloop auto is of een auto met schade. Een sloop auto of een schade auto brengt natuurlijk minder geld op dan een auto die nog in een goede technische staat verkeerd. Maar dat betekent niet dat je het niet kwijt kunt.

Verkopen van een sloop auto

Ga je een sloopauto verkopen? Probeer jezelf dan in de schoenen van de koper te plaatsen. Wat zou jij belangrijk vinden aan een voertuig om het te kunnen kopen. Is de prijs belangrijk? Of is de conditie ervan belangrijk? Door enkele vragen te stellen aan jezelf kun je je voertuig makkelijk verkopen. Vermeld ook zoveel mogelijk informatie van het voertuig. Wat voor soort model het is, het bouwjaar en de kilometerstand. Ongeacht wat je verkoopt, een auto of een motorfiets, zorg ervoor dat al de documenten in orde zijn. Op die manier geschiedt de overschrijving naar een nieuwe eigenaar makkelijker. Zorg ook ervoor dat je voertuig er netjes en verzorgd eruit. Bij een sloopauto moet je ook doorgeven wat de mankementen zijn, waar ze zijn en hoe groot ze zijn.

Als je je auto gaat verkopen dan wil je dit natuurlijke op een snelle en veilige manier laten geschieden. Ook wil je een goede prijs krijgen voor je voertuig. Hou er rekening mee dat een sloop auto niet zoveel geld zal opbrengen dan een auto die technisch in orde is. Als je bijvoorbeeld een auto gaat verkopen met een defecte motor kun je niet een te hoge prijs ervoor vragen.

Oude auto verkopen aan de sloop

Als je dus van plan bent je sloop auto te verkopen wil je er een goede prijs voor bieden. Wil je het niet doorverkopen aan een ander, dan kun je het verkopen aan een garage of een sloop. Deze kunnen immers de onderdelen van je auto gebruiken. Soms zijn reparatie kosten zo hoog, dat het weinig tot geen zin heeft om het te repareren. Na de reparatie heeft een auto soms zelf minder waarde dan voordat het gerepareerd werd. In zulke gevallen is het dus verstandig de reparatie achterwege te laten en de auto te verkopen. Onderdelen gaan nu eenmaal kapot na verloop van tijd en daar kun je niets aan doen. Je kunt de auto dan brengen naar bedrijven die schade auto’s inkopen.