Carstyling: waar begin je?

Alles over auto's, racen en mobiliteit

Carstyling: waar begin je?

20 juni 2019 Autonieuws 0
carstyle.nl

Iedereen is wel eens in aanraking gekomen met de Fast en The Furious films of de Need for Speed videospelletjes. Daar zie je auto’s die extreem opgevoerd zijn zowel qua performance als qua uiterlijk. Zo een auto ziet er wel wat anders uit dan je over het algemeen in het Nederlandse straatbeeld ziet. Hoe kom je tot zo een auto? Waar begin je in hemelsnaam? In dit artikel willen we wat leidraad en handvatten geven om je op weg te helpen om stapje voor stapje dichterbij te komen.

Verlaging

Een van de meest opvallende carstyling verbeteringen aan een auto is verlaging. Dit kun je bewerkstelligen met zogenaamde verlagingsveren. De auto kun je hiermee centimeters verlagen waardoor je een veel sportievere look krijgt. Let wel, het rijcomfort is ietwat minder op deze wijze. Tracht hier dus een compromis tussen comfort en uiterlijk te behalen.

Sideskirts

Sideskirts zijn een soort strips aan de zijkant van de auto. Dit zorgt tevens voor een meer sportief uiterlijk. Sideskirts zijn een ideaal onderdeel voor aspirerende carstylers om mee te beginnen omdat deze relatief goedkoop zijn en tevens makkelijk aan te brengen. Men kan deze sideskirts vinden door carstyle.nl te bezoeken. Er zijn sideskirts voor alle auto merken en modellen en voor alle smaken.

Uitlaatsysteem

Welke autoliefhebber houdt niet van een sterk geluid van een wegtrekkende auto? Met een standaard uitlaat bereik je zo een geluid niet. Gelukkig zijn er speciale uitlaten op de markt van topmerken zoals het Zweedse Simons of het Duitse Fox. Hiermee kun je beduidend meer decibel toevoegen aan het geluid van jouw auto. Daarbij zien deze uitlaten er uitermate cool uit.

Bumpers

Bumpers zijn net als sideskirts relatief makkelijk te vervangen of aan te brengen. Bumpers zitten zowel aan de voor als achterkant van het voertuig en bepalen voor een groot deel het aanzicht van de auto dus onderschat de impact van een kekke bumper niet. Op carstyle.nl kan men gave voorbumpers vinden en tevens achterbumpers.

Kijk tijdens het winkelen naar auto onderdelen wel uit of de beoogde onderdelen wel specifiek op jouw auto passen. Dit staat in de meeste webwinkels wel duidelijk aangegeven voor welke auto’s de onderdelen geschikt zouden zijn, anderzijds kun je dit even navragen bij de webwinkel support. Het installeren van de auto onderdelen kun je zelf doen om geld te besparen. Of je kunt dit laten doen bij een garage in de omgeving zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.