Auto import tips: goedkoper een luxer uitgevoerde bolide

Alles over auto's, racen en mobiliteit

Auto import tips: goedkoper een luxer uitgevoerde bolide

24 juni 2019 Autonieuws 0
easyimport.nl

We merken dat steeds meer mensen auto’s invoeren uit het buitenland in plaats van deze gewoon aan te schaffen in eigen land. Nederland staat niet bepaald te boeken als een land met een gunstig auto klimaat. Wat bedoelen we hiermee? Welnu, voor de Nederlandse overheid lijkt de autorijder vooral een melkkoe te zijn. Vele belastingen zorgen ervoor dat de prijzen de pan uitrijzen. Moet je hopeloos en machteloos toekijken? Nee, zeker niet, een van de voordelen van de Europese Unie is dat het makkelijker dan ooit is om een auto in te voeren. Er zijn geen grenzen meer en daar moet je je voordeel mee doen.

Duitsland: het beloofde land

Om de beste auto deals van Europa te vinden hoeven we niet heel veel afstand af te leggen. Dit vinden we direct al om de hoek, in Duitsland. Duitsland is natuurlijk een autoland bij uitstek. Sommige van de beste auto merken komen hier vandaan. Enfin, Duitsland is een groot land en daarom is er veel aanbod. Veel aanbod betekent lagere prijzen. Ook is het BTW percentage twee procent lager dan in Nederland. Hierdoor ontstaat een enorm prijsverschil. Lees meer over het prijsverschil in dit artikel.

Maar het is niet alleen een financiële drijfveer die veel mensen doet besluiten om hier de volgende bolide aan te schaffen. Indien je kiest voor een Duits merk, dan is de kans ook groot dat deze is voorzien van meer toeters en bellen dan in Nederland het geval zou zijn geweest als je exact hetzelfde merk en model gekocht had. Dus je krijgt meer voor minder. Combineer die twee voordelen en je begrijpt wel waarom het voor veel mensen tegenwoordig de extra moeite waard is om in te voeren.

Zaken om rekening mee te houden

Je kunt niet rücksichtslos een auto importeren en verwachten dat je ook optimaal profijt hebt. Er zijn wel een aantal punten om in ogenschouw te nemen. Allereerst, de prijsverschillen zijn het grootst op tweedehands voertuigen, of dit zijn de beste deals. In Duitsland heb je een fenomeen, dat ze een auto van de zaak krijgen en vrijwel ieder jaar wordt deze wel weer vervangen. Die tussen haakjes oude auto’s komen op de markt. Zo goed als nieuw. En dit zijn met afstand de beste deals. Deze wil je vinden. De benaming hiervoor is jahreswagen in het Duits.

Qua BTW, deze hoef je niet te betalen in Nederland indien de auto meer dan 6000 KM gereden heeft, en ouder is dan een half jaar, wat in veel gevallen wel het geval zal zijn. Dan de BPM, deze kun je op verschillende wijze berekenen, raadpleeg deze rekenmachine om de voordeligste berekening uit te vinden.