5 leuke apps voor autoliefhebbers

Alles over auto's, racen en mobiliteit

5 leuke apps voor autoliefhebbers

18 oktober 2019 Autonieuws 0
ANWB onderweg app

De auto is voor sommige mensen gewoon een vervoersmiddel, maar voor een echte liefhebber is het veel meer. Een auto biedt snelheid, spanning, stijl, aanspraak en nog een hele boel meer. Voor de echte autoliefhebber hebben we 5 gratis apps verzameld die je op je mobiel zou moeten hebben.

ANWB Onderweg

Dit is één van de meest volledige apps voor het reizen met de auto. De ANWB is misschien wel het bekendste vanwege hun wegenwacht hulp. Dat is natuurlijk terug te vinden in deze app. Maar het biedt nog veel meer.

Routes plannen met de ANWB Onderweg app werkt erg prettig. Je krijgt de laatste verkeersinformatie doorgegeven en weet waar je aan toe bent. Ook voor andere praktische reisaangelegenheden is een functie binnen deze app. Zo kan je mobiel parkeren in meer dan 160 steden en staan veel tankstations met actuele brandstofprijzen. Tot slot werkt de app zoals je van de ANWB verwacht, consequent en snel.

Autoblog

De naam zegt het al; een blog over auto’s. In Nederland is Autoblog.nl een bekende weblog wat dagelijks meerdere interessante blogs deelt over auto’s, de autosport of over rijden. Menig autoliefhebber zal deze website al regelmatig checken, maar er is nu ook een app.

De app biedt dezelfde mooie content, maar maakt het nog toegankelijker. Op je mobiel is het laatste nieuws maar één klik van je verwijderd. Ontdek zelf wat de professionele redactie allemaal voor de liefhebbers in petto heeft.

Autoscout24

Deze Duitse speler biedt het grootste netwerk van tweedehands auto’s in Europa. Ook in Nederland zijn ze zeer actief. Door reclame via televisie, radio en andere media is Autoscout24 bij het grote publiek in ons land bekend.

Vond je de website al prettig werken? Download dan zeker de app. Het werkt nog makkelijker en sneller dan de website. Ook is een app makkelijker te bereiken op mobiel dan een website. Tot slot kan je auto’s opslaan voor later of delen met bekenden die misschien interesse hebben.

Mywebcar

Wanneer je bij Autoscout24 een auto in Duitsland tegenkomt die je leuk lijkt, zal het je waarschijnlijk opvallen dat de prijs lager is dan in Nederland. Auto’s zijn in Duitsland dusdanig veel goedkoper, dat het uit kan om een auto vanuit Duitsland te importeren naar Nederland.

Om inzichtelijk te krijgen hoeveel het kost om een auto te importeren, kan je de app van Mywebcar gebruiken. Deze app berekent gratis de BPM. Daarnaast worden ook andere kosten die gemaakt worden bij het importeren van een auto uit Duitsland getoond.

Flitsmeister

Autoliefhebbers komen in veel soorten en maten voor. Wat wel veel voorkomend is, is de liefhebber die houdt van hard rijden. En soms zelfs te hard. Voor de hardrijders onder ons is er een app die ons behoedt voor het te hard rijden bij flitspalen of bij snelheidstrajecten: Flitsmeister.

De app is dusdanig ontwikkeld dat het onderhand nog veel meer aangeeft, zoals een naderende ambulance of slecht wegdek waar je rekening mee dient te houden. Door de functie dat iedereen die de app heeft weg- en verkeersinformatie kan delen, is de app up-to-date met de laatste informatie. Door ruim 1,5 miljoen gebruikers in Nederland en België is er altijd wel iemand met de app in jouw buurt die jou van relevantie informatie over jouw reis voorziet.